مروری بر شکل‌ گیری و انقلاب بزرگی که فروشگاه‌ های اینترنتی در بازار ایجاد کردند

۳c0adaef-6a32-46ae-995a-b86bbb732796
ب
Rate this post

فروشگاه‌ های اینترنتی استعاره نوینی از بازار است که امروزه به شکل فراگیری در دنیا مورد استفاده مردم قرار می گیرد و در کشور خودمان هم چند سالی است که تلاش‌های بسیاری در این عرصه انجام شده است. استقبال مردم از خریدهای اینترنتی علل مختلفی دارد که شاید بتوان مهم‌ترین آن‌ها را صرفه‌جویی در وقت و هزینه و البته طیف وسیعی از کالاها برای سلیقه‌های مختلف دانست. با این وجود به دلیل مشکلاتی همچون قطعی و وصلی اینترنت یا سرعت کند آن، هیچ گاه مردم ایران نتوانسته اند به سیستم های خرید از فروشگاه های اینترنتی اطمینان کامل داشته باشند. گذشته از مشکل اینترنت، بحث امنیت هم همیشه مطرح بوده است و بسیاری از افراد از این ماجرا واهمه داشته اند که مبادا اطلاعات مربوط به کارت بانکی آن ها توسط یک درگاه نامطمئن پرداخت الکترونیک، فاش شود و دست افراد نا اهل بیفتد. با تمامی این مشکلات باز هم افرادی بوده اند که به سراغ این نوع از خریدها رفته و باعث ایجاد رونق در فروشگاه های اینترنتی شده‌اند. به گونه ای که امروزه شاهد آن هستیم که تعداد این فروشگاه ها که یک کسب و کار الکترونیکی رسمی برای خود دست و پا کرده اند در مقایسه با گذشته بسیار بیشتر شده است.اعتصاب تعدادی از کارکنان انبارهای کالای شرکت آمازون در آلمان، اسپانیا و لهستان با هدف بهبود شرایط کاری خود و به منظور جلب توجه این شرکت سبب شد تا مروری داشته باشیم بر ماهیت شکل‌گیری فروشگاه‌های اینترنتی در ایران و جهان و باید و نباید‌هایی که این توسعه در خدمت بازار فناوری، اینترنت و به خصوص فضای مجازی را به انقلابی در عرصه ثروت و بازار جهانی بدل کرده است.

 

زندگی فست فودی، خرید آنلاین، امنیت پایدار

در دنیای امروز که مردم کره زمین به سبک زندگی فست فودی رسیده‌اند، راه‌اندازی کسب و کارهای آنلاین و تحت بستر اینترنت می‌تواند گزینه مناسب و درستی در مسیر توسعه فناوری و کسب ثروت باشد. اگر روزی صنعت نفت پول سازترین صنعت دنیا بود، امروزه صنعت فناوری اطلاعات یکی از پول سازترین صنایع دنیاست تا جایی که با نگاهی به نام ثروتمندترین افراد جهان متوجه می‌شویم که آی‌تی‌من‌ها، پولدارترین افراد جهان هستند. اما روند گرفتن مجوزهای لازم برای برپایی کسب و کارهای نوین و به خصوص راه‌اندازی فروشگاه‌های اینترنتی در کشورمان، مسئله مهمی است که باید به آن بپردازیم. هم اکنون اگر شما تصمیم داشته باشید که کار اینترنتی برای خود راه بیندازید و خرید و فروشی را از طریق این بستر انجام دهید باید یک تاییدیه داشته باشید.

نمادی برای اعتبار شما

فروشگاه اینترنتی
نماد اعتماد الکترونیکی در حقیقت یک اعتبار یا نشانه است که از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیکی کشور که وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران است به عنوان یک تاییدیه یا مجوز به فروشگاه‌های اینترنتی داده می‌شود. هر فروشگاهی که صاحب نماد الکترونیکی باشد به طور حتم می تواند مشتریان بیشتری را به خود جلب کند زیرا با وجود این نماد مردم هم آسان‌تر می‌توانند به آن فروشگاه اعتماد داشته باشند. در خصوص این نماد باید بدانید که هم اکنون نمادها به دو گونه مختلف هستند. در دسته اول نماد دایم یک ستاره و در دسته دوم هم نمادی با عنوان نماد دایم دو ستاره قرار می گیرد. اگر شما تصمیم به راه اندازی یک کسب و کار الکترونیکی دارید باید به فکر گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی باشید، برای گرفتن این نماد می توانید به سایت نماد اعتماد وارد شوید و برای ثبت نام اقدام کنید. اگر برای گرفتن نماد اعتماد دایم دو ستاره تمایل دارید باید به منظور مبادله امن اطلاعات بین کاربران و سامانه، از درگاه امن SSL برای مبادله اطلاعات استفاده و برای دریافت گواهی امنیت SSL هم اقدام کنید.

چرایی اعتماد به یک نماد اعتمادزا

یکی از مهم‌ترین عوامل توسعه تجارت الکترونیک آن است که اعتماد و اطمینان کافی در میان کاربران خدمات الکترونیکی وجود داشته باشد. اگر یک خریدار بخواهد به کسب و کارهای اینترنتی اعتماد پیدا کند، باید خیالش از چند مورد راحت باشد. اول این که مالک کسب و کار شناسایی شود و امکان مراجعه به او در صورت بروز اشکال وجود داشته باشد. دوم این که بداند اطلاعات کالاها یا خدمات ارائه شده در وب سایت کامل و صحیح هستند و این که یک گارانتی معتبر و ارائه خدمات پس از فروش وجود دارد. مواردی مانند واضح بودن روند برگرداندن یا تعویض کالا و پس گرفتن پول، محفوظ ماندن اطلاعات شخصی و مالی خریداران و در نهایت وجود امنیت کافی وب سایت برای انجام تراکنش های مالی باعث می شود که تایید یک موسسه و مرکز ملی اعتماد ضروری به نظر برسد.

روند کند توسعه فروشگاه‌های اینترنتی در ایران

رشد  و توسعه فروشگاه‌های اینترنتی در ایران در قیاس با نمونه جهانی بسیار کند است؛ مسئله‌ای که به عنوان یک آسیب جدی در عرصه ثبات بازار این کسب و کار می‌تواند سرمایه‌گذاران را نگران کند. اگر نام کالایی را که مد نظرتان است در موتور جست وجوی خود تایپ کنید و بخواهید به دنبال یک فروشگاه مناسب برای خرید خود بگردید، با انواع و اقسام فروشگاه‌های اینترنتی مواجه خواهید شد که به هیچ عنوان معلوم نیست کدام یکی از این فروشگاه‌ها به دیگری برتری دارد. گفته می‌شود هم اکنون بیش از ۱۵ هزار وب سایت در کشور فعالیت دارند. وب سایت‌هایی که تعدد آن‌ها سبب می‌شود خریداران سردرگم شوند و عطای خرید را به لقایش ببخشند. با وجود این بعد از طرح سامان دهی این فروشگاه‌ها و اقدام برای دریافت مجوزها و پروانه های لازم، بسیاری از فعالان این عرصه درباره روند کند و پیچیده دریافت مجوزها گلایه‌هایی داشته‌اند. اما این تنها علت کندی رشد این فروشگاه‌ها نیست و سوءاستفاده بسیاری در این عرصه اعتماد مردمی را از بین برده و تسهیل روند دریافت مجوزها را کند کرده است.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *